Избрани Новини

Пъстра Нощ на музея, театрите и галериите в Благоевград

Пъстра мозайка от музикални, театрални и забавни прояви ще оцвети дългоочакваната Нощ на музея, галериите и театрите в Благоевград.  Културният афиш на община Благоевград за съботния ден е богат, ориентиран към всички възрастови групи, и в него всеки може да открие нещо подходящо за себе си. Програмата започва в 14:00 часа с анимация в музеен детски кът на Регионален исторически музей. От 16:00 часа режисьорът Магдалена Митева и актьорският екип – Виолета Рачева, Анна Секулова и Атанас Филипов, ще разкажат „Тебеширена приказка” на сцената на Кукления театър на Младежки дом. Две събития започват в 17:00 часа - откриването на стая за увеличена реалност в Регионалния исторически музей и постановката „Буря” по Уилям Шекспир, която ще се играе на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. В ролите зрителите ще видят Мая Бежанска, Георги Спасов, Румен Угрински, Румен Гавазанов, Георги Стоянов, Димитър Иванов, Димитър Тодоров, Мариета Петрова и Камен Асенов, информират от пресцентъра на общината.

Официалното откриване на Нощ на музея, театрите и галериите е насрочено за 18:30 часа пред Регионален исторически музей, където жители и гости на Благоевград ще бъдат посрещнати от емблемата на джаз музиката в Благоевград Биг Бенд. В 19:00 часа Ваня Камянска, Иван Кордов, Камен Марин, Пламена Ставрева, Стедания Георгиева, Теодора Пеева, Христо Таков, Янко Стоянов-Яни, заедно с автора Велимир Велев, ще търсят „Покаяние” на Камерна сцена на ДТ „Н. Вапцаров”.

20:00 часа е времето, когато зрителите ще станат автори на постановка, а актьорите от Импро театър „ХАХАХА” ще развият репликите, подадени от публиката, за да стигнат кулминацията. Как ще се развие спектакълът ще зависи от публика и актьори.

Клуб „Блясък” ще озари сцената в Градската градина с танцовия спектакъл „Аладин и вълшебната лампа” от 20:30 часа. Час по-късно, 21:30 часа, Регионален исторически музей и Ансамбъл „Пирин” ще разкрият пред любопитните погледи коя е „Магията, от която не можеш да избягаш” – изложба и концерт, посветени на 60-годишнината на Ансамбъл „Пирин”. В 22:30 часа машината на времето ще ни изпрати във „Времето на кварките” благодарение на Сдружение „36 маймуни”. На сцената на Кукления театър в Младежки дом режисьорът Гергана Димитрова ще заинтригува публиката с въпроса „Може ли времето да бъде манипулирано и как?”.

Краят на програмата ще остане отворена изненада  за всички жители и гости на Благоевград, които изберат да станат част от събитията в Нощ на музея, театрите и галериите. В мероприятията ще се включат още Камерна опера, Център по изкуствата, Благоевградският младежки театър и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов