Избрани Новини

Австрийски пенсионери, почиващи в Слънчев бряг събраха дарения за музикалното училище в Котел

Журналисти от Австрия пристигат утре, за да отразят събитието

Австрийските пенсионери, които почиват за втора година в курорта Слънчев бряг са събрали парични дарения за Националното музикално училище в Котел. Утре те ще предоставят официално събраната сума на школото във възрожденския град. Организирана е тържествена церемония, в която ще участва и бившият вътрешен министър на Република Австрия Карл Блеха, който сега е председател на Съюза на пенсионерите в Австрия.

Дарителската инициатива се провежда за втора поредна година. Миналото лято гостите от Австрия останаха очаровани от възпитаниците на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел и направиха първото си дарение. Средствата тогава бяха използвани за ремонт на спалните помещения в пансиона и подмяна на овехтялото обзавеждане. Подрастващите музиканти са подготвили невероятна програма, с която да се отблагодарят на австрийските туристи. Те ще ги посрещнат утре облечени в народни носии и по стара българска традиция с хляб и сол.
Специално за събитието в Котел от Австрия пристига и група журналисти с представители на най-влиятелните австрийски печатни и електронни медии. Групата австрийски журналисти пристига по покана на австрийския Съюз на пенсионерите, за да отрази подобаващо дарението. Очаква се на церемонията да присъства и българският министър на културата Петър Стоянович. В срещата между журналистите ще се включи Калин Сутев - управител на „ДТС - Дестинейшън Туристик Сървисис” ООД, български партньор на австрийската туроператорска фирма „Сениорен Райзен”, организираща пътуванията на австрийските пенсионери.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов