Избрани Новини

Слънчев бряг посреща австрийски пенсионери в сряда

Туризъм

18-04-2014, 11:43

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Първата група от 360 туристи ще почива в хотел „Еврика”

Първите туристи от австрийския Съюз на пенсионерите пристигат в Слънчев бряг идната сряда. Те ще бъдат настанени в хотел „Еврика”. Домакините са подготвили тържествена церемония и традиционния български ритуал за посрещане с хляб и сол. Веднага след това ще се проведе пресконференция с участието на организаторите на пътуванията на австрийските пенсионери и техните домакини в България.
Съюзът на австрийските пенсионери изпраща свои членове в Слънчев бряг за втора поредна година. В традиционните „пролетни срещи” през 2013 и 2014 г. са включени общо 15 000 туристи. Част от тях пребиваваха в комплекса през пролетта на миналата година, останалите ще гостуват тук през април и май 2014 г.
Първите 360 туристи ще бъдат посрещнати с традиционен български обичай и приветствия от страна на Райнхард Тод - председател на Федералния съвет на Австрия, Герхард Райвегер посланик на Република Австрия у нас, Ото Шпел - генерален мениджър на туроператорската фирма „Сениорен Райзен”, организираща пътуванията на австрийските пенсионери, и Калин Сутев – управител на „Дестинейшън туристик сървисис”, партньор на австрийския туроператор от българска страна. С ”Добре дошли” гостите ще приветства и домакинът – Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД.
През миналата пролет пребиваващите в Слънчев бряг австрийски пенсионери успешно организираха благотворителна акция. Сега те ще оповестят намеренията си да инициират нова дарителска кампания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов