Избрани Новини

Чаша сок от нар за вечна младост, плодовитост и дълголетие

Вълшебният плод намалява холестерола, сваля килограми и замества виаграта

Чаша сок от нар дневно може да ни предпази от десетки болести и дори да ни излекува от тях. Съдържанието на антиоксиданти в нара е по-високо от това в червеното вино и зеления чай. Затова той традиционно се използва като средство в медицината. В Китай от векове е известен като лек за удължаване на живота и засилване на плодовитостта. В Древния Египет е бил свещено растение – символ на вечния живот, ползван в медицината най-вече при стомашни разстройства.
Употребата на сок от нар намалява нивото на лошия холестерол и по този начин допринася за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Сокът забавя развитието на рака на простата и рака на белия дроб и помага за възстановяването след операция от тях. Екстрактът от семена на нар намалява нивото на глюкоза в кръвта. За този негов ефект се говори и в Аюрведа. С употребата на нар или сок от него трябва да се внимава при комбинация с някои лекарства – например карбамазепин, който се предписва при лечение на биполярни разстройства и епилепсия. Нарът засилва сексуалното желание, защото е един от най-силните афродизиаци в природата. Мъжете и жените, които всеки ден изпиват по една чаша сок от нар, увеличават нивата на тестостерон в организма си, което наподобява ефекта от виаграта. Спира развитието на атеросклерозата, защото 30 мл. сок от нар съдържат 3 пъти повече антиоксиданти от 30 мл зелен чай или червено вино. Те пък предпазват от болести на сърцето и подобряват кръвообращението. Намалява риска от злокачествени заболявания като рак на кожата, на гърдата при жените и на простатата при мъжете, поради горния полезен факт. Изгаря мазнините около талията и корема. Ако всеки ден изпиваме по една чаша сок от нар, след месец, без дори да сме променяли хранителното си меню, неприятните „паласки“ ще се стопят като захарен памук. Повишава хемоглобина и помага при лечението на анемия. Сваля кръвното, заради силно диуретичното си действие, което го прави изключително полезен при хора, страдащи от хипертония. А високото съдържание на калий в този чудодеен сок способства за поддържане на работата на сърцето. Тонизира и ободрява духа и тялото, защото в една чаша сок от нар се съдържа около 40% от необходимата за организма дневна доза витамин С. В Индия „еликсирът“се използва за подобряване на работоспособността. За този ефект се пият до две чаши дневно сок от нар половин час преди ядене. Намалява холесторола заради състава си - калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий, калий, като по количеството на калий многократно превъзхожда други плодови сокове. Помага при различни възпалителни заболявания на храносмилателната система, благодарение на наличието на фолацин, пектини и танини. Повишава устойчивостта на организма към радиация. Сокът от нар стимулира растежа на косата и ноктите. Почиства прекрасно лицето и тялото. Сокът от нар помага при акне и се използва като избелващо средство при пигментни петна и лунички.
Внимание: Сокът от нар е противопоказен за хора с повишена киселинност на стомаха, язвени заболявания на храносмилателните органи и панкреатит. За да е здравословен сокът от нар обаче, дори и за абсолютно здрави хора, без проблеми със стомаха, е препоръчително чудната сладко-кисела течност да се консумира разредена с вода или с друг некисел сок, например от моркови, ябълка, целина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов