Избрани Новини

Дупница чисти повторно след Умни петък

Рано сутринта от Община Дупница изпратиха екип за разчистване на замърсения от боклуци район, където се бяха настанили пътуващите търговци за Умни петък.

Освен улиците "Булаир" и "Св.Георги", бе почистен и теренът пред Дом на техниката. Там в продължение на няколко дни бяха разположени павилиони, предлагащи текстилни продукти.

Предписание е съставено от отдел "Екология" на църковното настоятелство за почистване на пространството около църквата "Св. Георги". Независимо от това, от Общината изпратиха хора, които да почистят и този район.

"Всяка година ситуацията е една и съща. Идват търговците и след тях все едно е паднала бомба - боклуци, мръсотия и какво ли още не. Ще препоръчам на кмета Методи Чимев да предложи на Общински съвет изменение в Наредбата при подобен род мероприятия, търговците да внасят определена депозитна сума и след като напускат заеманата площ в състоянието, в което са я получили, тогава да им се възстановява сумата", коментира заместник-кметът по социалните дейности Крум Милев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов