Избрани Новини

Маймунка с епикриза и питон с регистрация конфискуваха в центъра на Дупница

Контролното звено към Община Дупница и отдел “Екология” съставиха днес протоколи на Мирослав А. от Нови Искър заради развиването на търговска дейност с защитени животни.

След сигнал до кмета на града инж. Методи Чимев от граждани бе разпоредена мигновена проверка по случая с незаконното малтретиране на алигатор, игуана, питон и маймунка.

След подаден сигнал до РУП-Дупница на място се отзоваха и служители на Икономическа полиция които направиха проверка.

Съгласно чл.7, т.21 от Закона за защита на животните, въпросните видове по никакъв начин нямат правото да бъдат третирани за каквито и да било търговски дейности.

Собственикът им ги бе разположил на самия площад “Свобода” на Дупница, без да е получил дори разрешение за търговска дейност, а десетки се снимаха с екзотичните животинки и плащаха по 5 лева на фотос.

Собственикът представи регистрационни карти, издадени от РИОСВ за питона, алигатора и игуаната, а за маймунката представи епикриза.

Въпросните карти дават възможност на собственика им да ги отглежда само и единствено у дома си при задължителните за това условия.

Освен глобата, която ще бъде наложена, от отдел “Екология” веднага изпратиха констативния протокол към РИОСВ-Перник, които ще трябва да се произнесат по случая. Най-вероятно животните ще бъдат отнети от собственика им.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов