Избрани Новини

На крачка от Център за настаняване от семеен тип в Гоце Делчев

Информационна среща за представяне на проекта "Предоставяне на социална услуга център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания" бе проведена днес в Гоце Делчев. На срещата присъстваха заместник – кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш, ръководителят на Центъра Бисер Младенов и ръководителят на проекта Парашкева Сотирова.

Проектът предвижда разкриване на нова услуга от резидентен тип – Център за настаняване от семеен тип, която е основана на професионална оценка на нуждите на децата с увреждания. В центъра ще бъдат настанени общо 14 деца и младежи на възраст от 10 до 25 години. 12 от местата са за деца и младежи от специализирани институции, а 2 за деца или младежи с увреждания от общноста, които се нуждаят от спешно настаняване, тъй като не могат да продължат да живеят в семействата си.

По проекта е назначен и персонал от 14 души – 1 ръководител, 1 социален работник, 1 психолог, 1 възпитател, 1 медицинска сестра, 1 рехабилитатор, 5 детегледачи, 2 хигиенисти и 1 счетоводител. Общата стойност на проекта е 139 901.78 лв. Той трябва да приключи на 31.03.2015 г.

Настоящият проект ще разкрие услугата Център за настаняване от семеен тип, което представлява алтернативна услуга в общността, за удовлетворяване на потребностите на деца и младежи с увреждания, които трябва да бъдат изведени от специализираните институции. Тази услуга ще им дава възможност да придобият умения за независим живот, съобразени с техните потребности. Ще се създадат условия децата и младежите да бъдат ангажирани активно в ежедневното им обучение и бит, като от своя страна ще съдейства за преодоляване на социалната им изолация.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов