Избрани Новини

211 ангажирани за евровота в СИК-Симитли

Парламентарно представените партии и коалиции разпределиха квотите си в състава на 26-те секционни избирателни комисии, които са сформирани за произвеждането на изборите за европейски парламент на 25-ти май. За поредна година разпределението на партийните активисти в състава на СИК-овете се случи при изключителен консенсус и разбиране между представителите на партиите, изказват удовлетворението си от общинска администрация Симитли.

На територията на общината са сформирани общо 26 секционни избирателни комисии, плюс една мобилна СИК. Четири от секционните комисии са в населени места с до 100 гласоподаватели и съответно, за произвеждането на вота са ангажирани 5 членове. Шест са СИК със 7 членове на територията на общината, в които имащите право на глас са до 500. 16 са секционните комисии с над 500 избиратели по списък и съответно за произвеждането на вота са ангажирани по 9 членове.

Мобилна СИК се сформира при заявено желание от минимум 10 избиратели с двигателни потребности, които искат да гласуват в дома си. Заявления за гласуване у дома по обективни причини се подават до 10-ти май, напомнят от общинска администрация Симитли. Мобилна избирателна секция в общината ще има, тъй като вече има подадени минималният брой заявления от гласоподаватели, уточни Виолета Айкова, главен секретар на община Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)