Избрани Новини

В Симитли се включиха в националната кампания за детска безопасност

Община Симитли се включи в националната кампания „Детската безопасност - споделена отговорност и грижа”, под мотото “Да предпазим живот! Да променим мисленето!” До първи септември децата на Симитли могат да дадат свобода на таланта и фантазията си и да рисуват на тема “Победи опасността” и “В подкрепа на детската безопасност”. Творбите могат да изобразяват също така и “Победи опасността у дома”, “Победи опасността  на пътя и в превозното средство”, “Победи опасността на местата за игра, отдих и забавления”. Това са темите и подтемите на конкурса, който се организира от Държавната агенция за закрила на детето в партньорство с държавни институции, органите по закрила на детето и граждански организации, и с активното съдействие и участие на общините, информират от Симитли.
Право на участие има всяко дете на възраст от 5 до 18 години.
Стартирането на конкурса, регламентът за неговото провеждане, формулярите за кандидатстване; приложението към детския конкурс „Наръчник за детска безопасност” и заявлението за участие ще намерите в детските заведения и училищата в общината и на страницата на Държавна агенция за закрила на детето. Основните послания на кампанията Детската безопасност – споделена отговорност и грижа” са свързани с голямата отговорност, която ние, възрастните, имаме за осигуряване на основното право – право на живот и развитие на децата, с провокиране на активност у институциите, общински администрации, учебни заведения, родителите и  медиите, както и на самите деца да участват в инициативи, които да променят средата и културата им на поведение.
Целта е да провокира интереса, да предотврати и намали случаите на инциденти и битов травматизъм при децата, като самите деца идентифицират и осъзнаят възможните опасности и начините да ги избегнат. Да даде възможност за изява на творческата индивидуалност на децата и да развие креативното им мислене.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов