Избрани Новини

Кадрови войници се присъединяват към чистенето в Симитли

Кадрови военнослужещи от поделението в Благоевград ще чистят в Симитли в кампанията „Да изчистим България за един ден”. Двайсетина войници свалят униформите си за един ден и ще се включат в групите за почистване на общината. Кампанията ще обхване всички населени места, заедно с прилежащите крайпътни отбивки по главен път Е-79, пресичащ общината.

Обектите предвидени за почистване са в град Симитли - организирано  почистване на лесопарк “Симитли”, пътя около сметище в м. „Джоов андък”, кв. Ораново – почистване на детска площадка, оформяне на зелени площи; махала “Бачева”, мостовете около реките Стара и Струма в село Железница;  районът около чешмата на главен път Е-79, пътна мрежа, вход на село Полето; в село Крупник – почистване  на скат над гробищен парк, бригадирски мост на р.Сушичка; в село Черниче – почистване на пътя към гробищен парк и м. “Стара гара”; в село Брежани – коритото на р.Брежанска, района около бившо училище, ж-к “Миньор”; в село Полена – началото на селото коритата на реките Сушичка и Поточка; в село Ракитна – почистване на пътната мрежа; в Мечкул и Сенокос – организиране на почистване на районите около светите места и еко пътека до връх Пирин; в село Тросково – района около кметството и новострояща се черква; в Долно Осеново – почистване  коритото на р. Осенска; в село  Сушица – махала “Петачка” ,коритото на р. Сушичка; в Градево –  гробищен парк в селото, спирка в центъра на селото; в планинското Брестово – магазина, кметство, района около скален комплекс „Коматински скали”.

Със съдействието на неправителствени организации ще бъдат почистени и ромските квартали в гр. Симитли и с. Крупник.

Детските градини на територията на общината ще се включат в кампанията освен с почистване и с разнообразни прояви свързани с екологичното възпитание на децата. Танцьорите на ансамбъл “Веселие” ще вземат участие в почистването.

Училищата в с. Долно Осеново и гр. Симитли ще почистят районите на училищата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов