Избрани Новини

Симитли почете Деня на Земята

Знания, талант, бързина и... любов към природата показаха децата от община Симитли в Международния ден на Земята. Първият учебен ден след Великденските празници премина под мотото – да опазим природата, информираха от Симитли.  
Гимназистите в Крупник реализираха радиопредаване ”Бъдещето е в нашите ръце”, в което приканиха да бъдем отговорни и съпричастни към земята си, за да я опазим и съхраним и за идните поколения. Децата от най-многолюдното село ентусиазирано се включиха в инициативата ”Да опазим белите дробове на Земята!...”, засаждайки дръвчета, за да поддържат зелените площи около училището. Богат снимков материал, привлече вниманието на децата и обогати знанията им за традициите, свързани с честванията, както и възможностите, които имаме в мисията си да опазим Земята и ресурсите й.
Изключително шарен, пъстър и природосъобразен бе денят в СОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в град Симитли. Най-малките от училището търсиха скрити яйца в двора на училището. Децата показаха творчество и талант и с рисунки на асфалт, посветени на Деня на Земята.
Седмокласниците участваха в състезание по природни науки, като провериха своите знания за природата, географските области и замърсителите на планетата. В него те проявиха още бързина, съобразителност, експериментални умения и логическо мислене. В последната задача по схема сглобиха послание, посветено на Деня на Земята, и с балон го пуснаха в небето.
Най-големите в училището с ентусиазъм се включиха в мероприятията, организирани  от училището и посветени на Международния ден на Земята. Учениците от горен курс донесоха боядисани стари автомобилни гуми, оформиха от тях цветни лехи, в които посадиха цветя. Доволни от това, което сътвориха, всички класове едновременно пуснаха в небето по десетки балони в бяло и зелено с послания за опазване на планетата Земя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)