Избрани Новини

В Струмяни се консултираха с кандидатите за евроизборите в общината

Кметът на Струмяни Емил Илиев посрещна в кабинета си представителите на парламентарно представените политически партии от общината, с които се проведоха консултациите във връзка с предстоящите избори за европейски парламент на 25 май 2014 година.

Присъстваха представители на ГЕРБ, водени от председателя Кирил Укев, от „Коалиция за България, начело с Димитър Гегов, от ДПС с представител Пакезе  Джамбазова, от „Атака”, начело с  Венцислав Янев  и „Синята коалиция”, с представител  Златка Яневска. Единствено от НДСВ не се отзоваха на поканата.

Политическите сили на община Струмяни постигнаха пълно разбирателство и съглашателство по отношение решенията на ЦИК.

В общината ще има 22 избирателни секции и една подвижна, която при неподадени заявления за гласуване, ще отпадне.  По отношение на избора на комисиите няма проблеми. Всички необходими материали, съобразно хронограмата, са изпратени в РИК-Благоевград. В общината има обединени секции в Седелец и Махалата, Клепало и Раздол,  Вракуповица и Гореме, за които е осигурен транспорт.  

Осигурен е достъп за хората в неравностойно положение в специални секции в селата Струмяни, Микрево и Илинденци.

„Община Струмяни и в готовност за изборите, увери секретарят на Община Струмяни Иван Секулов.

"Подготовката е съобразена с изискванията на ЦИК и се надяваме да изпълним докрай ангажиментите си хората да излязат да упражнят правото си на глас за европейски парламент на 25 май!”, допълни той. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов