Избрани Новини

Малки лазарки в ранни зори огласиха с песни дома на кмета на Струмяни

На Лазаровден, за 15-а поредна година малките момиченца на община Струмяни, пременени и накичени с цветни венчета, огласиха с песни и танци, наричания за здраве и берекет и благословиха хората, къщите, дворовете, площадите и улиците. Вярва се, че къщите, в които влизат те, ще бъдат честити през цялата година.

В съботната утрин, на Лазаровден, малките лазарки тръгнаха рано, при изгрев слънце, пречистиха се в храма и посетиха гостоприемните домове на общината – в Микрево, Илинденци и Струмяни, между които и къщата на кмета Емил Илиев в Микрево, където символично наричаха „ да е благодатна, здрава и щастлива годината за всички хора на община Струмяни”, съобщиха от пресцентъра.

Кметът на общината посрещна малките лазарки, към които тази година по собствено желание се присъедини и неговата малка 5-годишна дъщеря Дари. В двора на къщата му, лазарките получиха щедра почерка.

„Община Струмяни е малка, но с големи мечти, с любов към истинските и вечни ценности като традиция, история, песен, танц. – сподели кметът. "И нека наричанията за здраве и берекет на малките лазарки споходят всяко семейство на нашата община", каза още Емил Илиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов