Избрани Новини

Хлапаци окрадоха метални заграждения в Перник

Местната полиция хвана и 41-годишен крадец, разбил мазе в жилищен блок

Полицията в Перник е задържала трима тийнейджъри за кражба на метални заграждения, става ясно от информационния бюлетин на МВР. Непълнолетните крадци са хванати, точно докато предавали взетото в пункт за вторични суровини.

Извършителите са две 16-годишни момчета и едно 17-годишно. Те срязали загражденията от пътен възел "Хумни дол" (метални предпазни платна), за да ги предадат за старо желязо в изкупвателен пункт.

"Точно в този момент белезниците щракнали около ръцете им", уточняват от пресцентъра на службите.

Двама от младите крадци са познати на полицията с кражби. И тримата ще останат в ареста за срок от 24 часа. Платната са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно в кв. "Изток" в града е извършена друга кражба, с взлом. На 5 април перничанин подал сигнал във Второ РУП, заявявайки, че е разбита вратата на мазето му в жилищен блок в квартала. Неизвестният крадец задигнали оттам въдици, туристическа палатка, инструменти, бензинова горелка и други вещи и предмети.

След бързо разследване органите на реда лесно стигнали до извършителя - 41-годишен мъж, също от Перник. Той е задържан за 24 часа.

Част от откраднатото е намерено и иззето. Работата по започнатото досъдебно производство продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов