Избрани Новини

Крадци на ланец изнудват собственика да си го откупи

Крими

07-04-2014, 16:13

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Тарикатите убедили техен познат да го заложи

Условни присъди на двама младежи за грабеж наложи Районният съд във Варна.На 21 юни 2012 година, в района на тенискортовете в Морската градина, К. Максимов и Б. Добрев настигнали три момчета, които се връщали от плаж. Забелязали златен синджир с плочка на врата на единия от тях и под предлог че искат да говорят нещо лично с него, повели разговор в движение и постепенно го отклонили от приятелската му компания.

Вече в тревните площи, в близост до подлеза към Спортна зала, подсъдимите чрез заплашване принудили младежа да свали и да им даде синджира си. Те заявили на пострадалия, че ако иска да си върне накита , трябва в определен ден от следващата седмица да се срещне с тях в района на Пантеона и да си го откупи срещу сумата от 100 лева. След грабежа подсъдимите отишли до централно варненско училище, където убедили техен познат да остави със собствената си лична карта златния синджир в заложна къща. Накитът е на стойност 1170 лева.

21-годишният К. Максимов бе осъден на 3 години лишаване от свобода, отложени с 5 години изпитателен срок, а 20-годишният му съучастник – Б. Добрев, извършил грабежа все още като непълнолетен, получи 1 година условно наказание, с изпитателен срок 3 години.

Към момента причинените имуществени щети са възстановени на потърпевшото момче.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов