Чистят храма на Ванга за Великден

Хиляди хора от цялата страна се редят на опашка за Свещен огън в храма на пророчицата Ванга в местността „Рупите"

В навечерието на големия християнски празник Великден в манастирския комплекс се тълпят много миряни. Те не са само от региона, а от различни краища на България. В последните години на този ден насам идват и доста гърци. Всички пристигат, за да си вземат Благодатен огън и да чуят църковната служба, пише "Стандарт".

„Поклонници твърдят, че след като си вземат Свещен огън от църквата на Ванга „Света Петка Българска", после нещата им се нареждат, желанията им се сбъдват. Затова и са все повече миряните, които са тук за Великден", твърдят служителите на манастирския комплекс.

До Разпети петък в района ще кипи трескава работа. Работниците почистват навсякъде, за да свети от чистота. Целта е да посрещнат подобаващо хилядите миряни от страната и от съседките ни Гърция и Македония. Елините са редовни посетители в Рупите, където е живяла и помагала на хората пророчицата от Петрич. Гърците палят свещи в храма и на гроба на Ванга.

Посетителите вече могат да влязат и в къщата на ясновидката, която бе под ключ 17 години и половина.

„Косим тревата, подравняваме терена, красиво е, като пъстър килим е. Всичките ни сили са мобилизирани за чистотата на района. На Лазаровден и Цветница тук също ще е пълно народ", споделиха служители.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен