Избрани Новини

В съда!Шарлатанка се представя за наследница на Ванга, "разваля" магии на поразия

Варненският районен съд даде ход на дело за измама срещу 21-годишна „лечителка“ от село Старо Оряхово

Тя се представяла за наследница на Ванга и предлагала „разваляне на магии“ и разрешаване на здравословни проблеми. Според обвинението Румяна е измамила 8 души, които са свидетелствали срещу нея. Престъплението е извършено през периода от 14 март 2009 до 15 ноември 2010 г., като тогава тя е била непълнолетна, но е разбирала значението на извършеното, пише в. "Монитор".

Причинената имотна вреда на пострадалите е на обща стойност от близо 10 хиляди лева. Историята започва в края на 2008 г., когато Румяна се сдобила с удостоверение с 3-годишна валидност за оператор изследовател по описа на Националния институт по ултрасензорна мултимедиаторика и феноменология, вписан в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. 
В началото на 2009 г. чрез различни печатни и електронни медии тя започнала да рекламира своите свръхестествени възможности и дейността си, свързана с ясновидство. В разпространяваните реклами подсъдимата представяла себе си като Маг Руми и „наследницата на Ванга“, която може да „открива всякакви видове въздействия, да изчиства родови проклятия, „да надниква в душите на хората“ и „да помага от разстояние точно и ясно“. Чрез позвънявания на посочения в рекламните обяви телефон с подсъдимата започнали да се свързват граждани с различни проблеми.
На всеки от наивниците тя обещавала, че може да помогне, като за разваляне на направените им магии и проклятия трябвало да изпълняват определени ритуали за лечение, свързани с колене на кокошка, с ходене на гробищата и заравяне на предмети, пари, отрязани коси, нокти и др., както и специфични дейности с катран, вино и свещи.
За да изпълнява тези ритуали, подсъдимата изисквала от пострадалите да й изпращат с пощенски записи пари, като допълнително искала в отделни случаи и изпращането на различни други вещи - мобилни телефони, златни накити, бельо, парфюми и др. След като потърсилите услугите на ясновидката не получавали очаквания ефект, те започнали да настояват да им върне заплатените суми и предоставените вещи.
Измамницата обаче категорично отказвала да го стори, спирала да отговаря на обажданията и заради това почувствалите се измамени потърсили правна помощ и уведомили полицията. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)