Избрани Новини

Джипът на Галена - задигнат от бандата на Лъвицата?

В лъскавото BMW X6 имало техника за 20 бона

Фолк певицата Галена, чийто джип БМВ X6 бе откраднат преди 2 седмици в близост до мола на „Цариградско шосе", най-вероятно е станала жертва на бандата на изпечения автоджамбазин Светослав Петков - Лъвицата, пише „Всеки ден" цитирайки криминалисти от столичното Първо районно управление.

Лъскавото возило на Галена е било задигнато в средата на март пред баровска кооперация в столичния квартал „Полигона", която се намира зад огромния търговски център на бул. „Цариградско шосе", но едва преди 2-3 дни от столичното Първо РПУ признаха за кражбата пред журналисти.

Основните заподозрени за кражбата на джипа, който Галена получи като подарък в края на 2011-а от мъжа си Галин Анастасов, са джамбази с прякорите Кико, Пешо Софиянеца, Чавдар Капитана и Стоян Китаеца.

Въпросната банда се е специализирала в задигането на джипове с марката „БМВ" и луксозни модели на „Ауди" и вилнее основно в столичния жилищен комплекс „Младост". Крадците от въпросната бригада, които изпълняват поръчки на именития крадец Светослав Петков - Лъвицата обаче често посягат на скъпи коли и в кварталите около булевард „Цариградско шосе", даже понякога задигат возила и от подземните паркинги на столичните молове.

Макар да са стари познайници на полицията и да имат десетки висящи досъдебни производства, Светослав Лъвицата и бригадата му от години вилнеят без последствия.

„Те са най-добрата банда автоапаши в София, тъй като разполагат с модерна и скъпа техника за разбиване на софтуерни защити на последни модели от марките „БМВ", „Ауди" и „Рейндж Ровър". Имаме информация, че от година Лъвицата притежава софтуер последно поколение, който за по-малко от минута разбива защитния код на джипове от марката „БМВ". След това колата се откарва в някой гараж и й се прави ключ дубликат", коментират столични криминалисти.

Според думите им, въпросният софтуер бил купен от Лъвицата за 20 000 лева миналото лято. Оттогава машинката си е избила десетократно парите, тъй като чрез нея са задигнати над 15 джипа от марката „БМВ".

Източник от автомафията също потвърдил пред изданието, че района, в който е откраднат джипа на Галена, е под контрола на Лъвицата и хората му. „Бизнеса с крадени коли в София също е парцелиран - от „Орлов мост" нагоре към „Младост" автомобили се крадат само от хора на Лъвицата. Центъра и квартал „Лозенец" бе под контрола на Асен Колев - Хастара и бандата му, но преди 2 месеца Хастара го вкараха в затвора и сега хората му се въздържат да задигат автомобили, за да не бъдат арестувани. В други райони на столицата колите се крадат от хора на Митко Турчина от квартал „Емил Марков", разкрива източникът ни от подземния свят.

Част от по-хубавите автомобили се продават от родните джамбази в Турция не без съдействието на ченгета и митничари. „За един джип като на Галена в Истанбул ще платят 25 000 евро, но имаш разходи по прекарването му дотам за около 10 000 евро - в сумата се включват фалшиви регистрационни табели, смяна на рамата и подкупи за митничари и полицаи. Доколкото знам, Светльо Лъвицата поръчва на своите момчета конкретни модели автомобили, които впоследствие се изнасят в Турция през ГКПП „Капитан Андреево".

Хората, които изнасят колите и автокрадците не се познават помежду си, плащанията се извършват чрез посредник", издава тайни от дейността на столичната автомафия редови джамбазин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов