Избрани Новини

В АУБ обсъждат бъдещата роля на университета с Юен Дзиган

Г-н Юен Дзиган, завеждащ отдел „Образование“ към посолството на КНР в България, е на еднодневно посещение в Американския университет в България

Днес той ще се срещне с президента на АУБ д-р Майкъл Истън, за да обсъдят бъдещата роля на университета в образователния и културен обмен между двете страни. Г-н Дзиган ще има възможност да гледа и премиерата на мюзикъла All Shook Up, поставен от студенти на АУБ, която ще бъде тази вечер от 19:30 ч. в театралната зала на Студентски център „Америка за България“.

Посещението на г-н Дзиган е по инициатива на китайката Виктория Жу, стажант в отдел „Прием на студенти“ в АУБ. Тримесечният стаж на Виктория е по програмата за обмен на най-голямата студентска организация в света AIESEC. Ето какво споделя Виктория за Благоевград и АУБ: „Благоевград ме впечатли със своята енергичност и младежки дух. Най-голямо удоволствие ми доставя възможността да се всключвам в разнообразните студентски инициативи в Американския университет в България. Освен че научавам нови неща и се докосвам до различни култури, чрез участието в тях се научих по-добре да планирам времето си и да комуникирам с хора от различни националности. За мен този стаж е дар“.

По време на посещението си в Американския университет в България г-н Дзиган ще има възможност да разгледа университетския комплекс „Скаптопара“, Благоевград, както и да се срещне със студенти на Американския университет в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов