Избрани Новини

Пожар изпепели фабрика за милиони в Сливен, стотици остават на улицата

Инцидентът не е съобщен официално от полицията в града

Голям пожар затвори фабрика на италиански инвеститор в Сливен със швейцарска регистрация, а 250 души остават без работа. Инцидентът, станал преди седмица във фабриката Текстил - Изток , не бе съобщен официално от полицията в града под сините камъни. Няколко души от екипа на пожарната са били обгазени при гасеното на пожара, твърдят свидетели.

Случаят е поет от екип на националната следствена служба, който работи с полицаи от Сливен. Столичните следователи работиха цяла седмица на място, казват хора от охраната на фабриката, цитирани от "Стандарт.

Според запознати, щетите са за милиони. Изгоряла е готова продукция – униформи за полицаи. Предполага се, че стоката е била готова за експорт в чужбина. Полицейските униформи са опаковани в найлони и поставени на закачалки. Унищожени са шевни машини и много оборудване. В неделя на място още имаше миризма на изгорели кабели. Част от изгорелите униформи пък са хвърлени извън сградата.

Собственикът има застраховка. Работим по всички възможни версии, казаха криминалисти от полицията в Сливен. Според специалисти, възстановяването на производството ще отнеме месеци време и големи инвестиции.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов