Избрани Новини

Обучаваха младежи от Мусомища и Хаджидимово за доброволци

Инфоцентърът на евродепутата Мария Габриел в Хаджидимово обучава младежи в доброволчество

В обучението се включиха 20 младежи от европейските младежки клубове в Хаджидимово и Мусомища като продължение на идеята за разпространение на доброволчеството сред младите хора. Тази идея се реализира чрез проект „Мисия Доброволец 2” на сдружение „Алтернативи интернешънъл”, по който партньор е и Инфоцентърът.

По време на двудневното обучение бяха засегнати теми като философията на доброволчеството, мотивите за доброволчество и ползите от него. Основно внимание беше обърнато на личностното израстване посредством доброволческата дейност чрез взаимопомощта и готовността да направиш нещо за останалите, без да очакваш нещо в замяна. Акцентирано бе и на работата в мрежа, спомагаща хора от различни организации да си бъдат полезни, а оттам и на нуждаещите се. Филми за доброволци в действие показаха на младежите колко ефективна може да бъде всъщност работата на доброволци, работещи в мрежа. 

След практическата част, участниците в обучението имаха възможност да изразят собствените си идеи и да дадат решения за реализирането им. Така дойдоха и първите предложения за инициативи, в които самите те биха се включили като доброволци. За начало беше обсъдена идеята за облагородяване на училищния двор в Мусомища.  



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)