Избрани Новини

Пътят за Долно Осеново вече е безопасен!

Пътят за Долно Осеново, който няма алтернативно шосе, вече е безопасен за движение

Приключи ремонтът на пътя, свързващ симитлийското село Долно Осеново с главен път II-19 Симитли-Предел, който бе опасен за преминаване след свлачище, активирало се преди пет години, което откъсна част от пътното платно. Изградена е подпорната стена, възстановено е пътното платно в участъка, където имаше пропадане, положен е и нов асфалт.

Напомняме, в края на миналата година държавата отпусна средства за неотложния ремонт след години наред безрезултатна кореспонденция на община Симитли с отговорните институции. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна 160 000 лева за обезопасяването на пътя. За по-малко от три месеца приключи процедурата по ремонт на пътя, преминаването по който ежедневно излагаше на риск жителите на едно от най-многолюдните села в симитлийска община. Немалко са случаите, в които, от съображения за сигурност, пътническите, а и училищните автобуси са сваляли пътниците да преминават пеш през опасния участък.

От собствените средства на община Симитли ще бъдат заделени пари и за поставяне на мантинела край пътя.

До няколко дни в Долно Осеново приключва окончателно работата и по изкърпване на улиците след цялостната подмяна на подземната ВиК-мрежа. Паралелно с рехабилитацията и доизграждането на водния цикъл в селото бе рехабилитирана и ел-мрежата с нови проводници и стълбове, изграден бе и нов трафопост, който да гарантира подаване на електричество с постоянно напрежение. До преди месеци потреблението в селото надхвърляше мощностите на ел-мрежата, авариите и повредите на електроуреди беше ежедневие. До седмица се очаква машините официално да излязат от Долно Осеново.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов