Избрани Новини

"Нека бъде тъмнина" в Банско

И тази година община Банско от 20:30 ч. до 21:30 ч., с притъмняване на осветлението на общинските сгради, ще се присъедини към световната инициатива   „Часът на Земята".

„Часът на Земята” е една от най-големитемеждународни акции на Световния фонд за дива природа, която се провежда в световен мащаб от 2007г. насам.
Хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за един час и се притъмняват знакови сгради, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.
Идеята е да се превърнем в глобално общество, което се стреми да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2013 г. в кампанията участваха над 7000 града и общини в повече от 150 страни по целия свят.

Община Банско е една от българските общини, които заедно с институции и знакови сгради, заявиха участие и подкрепа на тази инициатива.

Общинска администрация – Банско приканва всички жители и гости на курортния град на 29 март от 20:30 часа да се присъединят към това ползотворно начинание, като притъмнят осветлението си за 1 час.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)