Избрани Новини

Гимназисти от Банско се включиха в "Бъдеще, наука, технологии"

  • На 22 март в VII СОУ ”Кузман Шапкарев” –Благоевград се проведе Шесто национално състезание по информационни технологии на тема: „Бъдеще, наука, технологии”. Организатори на инициативата бяха Община Благоевград, ЮЗУ „Н. Рилски” и РИО на МОН - Благоевград.

    Професионална гимназия по електроника и енергетика - гр. Банско участва с отбор от трима ученици от специалностите „Компютърна техника и технологии” и „Компютърни мрежи”:Татяна Петлова-11 клас, Деян Везюв- 11 клас и Георги Капизийн- 10 клас и ръководител инж. Сашка Тодорова

    Състезанието се провежда за шести пореден път и в него могат да участват ученици от V до ХІІI клас. Целта му е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърни технологии. Приложният характер на разработените проекти дава възможност за интегриране на информационните технологии в процеса на промяна към устойчиво развитие и адаптирането им към образование за развитие.

    Проектите в направленията Мултимедийни клипове се изработват в деня на самото състезание индивидуално по отделен регламент. При изпълнение на заданието, учениците нямат право да използват Интернет. В деня на състезанието те получават материали от журито, което им задава тема. В рамките на 3 часа всеки състезател трябва да подготви клипът или презентацията върху поставената тема.

    В тези категории е задължително ползването на собствен преносим компютър със записващо устройство и инсталиран необходимия софтуер за изготвяне на мултимедийните клипове и презентации.

    Учениците в рамките на три часа изготвиха мултимедийни рекламни клипове на тема: Смартфон- компютърът на бъдещето”. След като се оценят всички клипове и презентации, жури в състав: доц. Тренчев, доц. Йорджев /ЮЗУ „Н. Рилски” Благоевград/ и инж. Павлова /РИО на МОН- Благоевград/ класира топ 15 от тях и учениците, които са ги изготвили, правят защита пред публика.

    Възпитаниците на ПГЕЕ- гр. Банско представиха достойно гимназията, а Татяна Петлова зае престижното пето място.

    След като се оценят всички клипове и презентации, журито определя ТОП 20 от тях и учениците, които са ги изготвили, правят защита пред публика.

    В състезанието участваха ученици от гр. Варна, гр. Монтана, гр. Петрич, гр. Първомай, гр. Видин, гр. Дупница, гр. Балчик, гр. Благоевград, гр. Банско и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов