Избрани Новини

Общественици от Симитли обсъждаха социалните услуги на регионално равнище

Обучението е по проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”

Община Симитли участва с трима представители – Маруся Филатова, младши специалист „Социални дейности”, Валентина Айкова – социален работник и Радослава Дреновичка – медицинска сестра, работещи в Дневен център за деца и младежи с увреждания „Слънчев ден” в град Симитли.  

На 19, 20 и 21 март в Благоевград се проведе обучение на тема: ”Мониторинг и оценка на изпълнението на политики и стратегии за развитие на социалните услуги и за контрол на качеството на предоставянето на социални услуги”, организирано и финансирано по проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, изпълняван от  Агенция за социално подпомагане. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Участие в него взеха и представители от областна администрация Благоевград, представители на общините от областта, експерти и специалисти в областта на социалната политика. В рамките на три дни участниците развиваха своите умения за мониторинг и оценка на изпълнението на вече действащите областни стратегии за развитие на социалните услуги. Дискутирани бяха новите подходи и стъпки в развитието на социалните услуги, както и стандартите за качество и ефективния контрол при предоставянето им.

Паралелно с това обучение, психолози, социални работници и медицински лица, работещи в социалните услуги от област Благоевград, преминаха обучение на тема: „Оказване на спешна психологическа помощ при критични ситуации”. Целта на това обучение е укрепване капацитета за междуинституционално сътрудничество при кризисни ситуации.

Двете обученията са част от поредица обучения, предвидени за специалистите от сферата на социалната политика и социалните услуги в област Благоевград, които ще се реализират и финансират в рамките на проекта, до края на тази година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов