Избрани Новини

Министерство на културата представи в Благоевград новата програма „Творческа Европа”

С обширна мултимедийна презентация представители на Министерство на културата представиха в Благоевград новата програма „Творческа Европа”

Представители на община Благоевград, културни институти, творци и общественици участваха във форума, който се проведе в зала „22 септември”.

Приоритет в програмата „Творческа европа” заема направлението „Култура”, съобщават от пресцентъра на общината. Тя подкрепя творците и организациите, които работят в областта на културните и творчески сфери в Европа. Целта е да се подпомогне и интернациоанилира дейността в областта на културата, да се осигури свободен обмен на културни продукти и добри практики между културните дейци. Подпрогарама „Култура” подкрепя нови проекти по четири направления - „Проект за сътрудничество”, „Превод на литературни произведения”, „Европейски мрежи” и „Европейски платформи”.

 Акцент във всички направления  е поставен върху развитието и търсенето на нови публики. Акцент в новия програмен период е мярката за Европейски платформи, която цели да подкрепи нови таланти и да насърчи наднационалното програмиране на културните мероприятия. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов