Избрани Новини

Животновъдите в Благоевградско си спретват пролетен празник

Пролетен празник на животновъдството и земеделието организира Съюз на фермерите – Струма град Кресна

Изложението ще се проведе днес. Това е празник на българските изконни традиции, оригиналните български породи и сортове, традиционните продукти и кулинарна култура. Свързан е с настъпването на пролетта и началото на активната земеделска дейност, както и с дните на река Струма. Празник на българската природа.

В рамките на празника ще се проведат: Национална изложба на Каракачански кучета, III -та Национална изложба на оригинални български породи кози, Регионално изложение на редки, автохтонни породи домашни животни, Демонстрации на методи за защита на домашни животни, Представяне на продукти на местни земеделски производители, Представяне на натурални и био-продукти, Представяне на местни занаяти и традиции, Дегустации на натурални храни и напитки.

Предвидени са и забавни игри за малки и големи деца на тема “Опазване на природата”, както и жива музика – автентични фолклорни изпълнители и томбола със специални награди.

Официалното откриване на празника бе в 10:00 часа в гр. Кресна, област Благоевград, непосредствено до път Е79 за Кулата.

Съорганизатори на събитието са: Асоциация за автохтонни породи кози в България; Международна асоциация Каракачанско куче; Българско дружество за опазване на биологичното разнообразие- Семпервива; Сдружение за дива природа – Балкани.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)