Избрани Новини

Пакистан и Китай помагат при търсенето на изчезналия Боинг 777

Китайски кораби и самолети ще търсят на мястото, където вчера бяха заснети вероятните останки на малайзийския самолет

Пакистан е предложила своята помощ в търсенето на изчезналия самолет, в отговор на призивите на Малайзия към международната общност да ѝ бъдат предоставени данните от радарите в региона, които биха могли да засекат машината. Това информира Aviaport.ru.

В телефонен разговор във вторник малайзийският премиер Наджиб Разак помоли пакистанския си колега Наваз Шариф за помощ в намирането на изчезналия самолет.

По думите на Тасним Аслам, говорител на Министерството на външните работи на Пакистан, обаче, наличната информация едва ли би могла да бъде полезна при търсенето. "Нашите данни са достъпни, но радарите ни не са фиксирали нищо; очевидно е, че самолетът не е отишъл в тази посока", заяви тя, запитана за реакцията на страната към искането на Малайзия.

Междувременно в операцията по издирването се включиха три военнотранспортни самолета, изпратени от военновъздушните сили на Китай - един Юн-8 и два Ил-76, съобщи ИТАР-ТАСС. Изпращането им е съгласувано между властите на Малайзия и Китай.
Вчера четири китайски кораба се присъединиха към наблюдателните машини, изпратени от САЩ, Австралия и Нова Зеландия в района, където сателит засне два обекта, вероятно останките на потъналия Боинг 777.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов