Избрани Новини

Сателит засне останките на малайзийския самолет!

Кораби и самолети на САЩ, Австралия и Малайзия вече пътуват към мястото

Снимка от сателит може би е заснела останките на изчезналия малайзийски самолет, съобщава "Дейли мейл".

На 16 март устройството е заснело два видими обекта, плаващи в южната част на Индийския океан; в района, в който се предполага, че е изчезнал полет MH370. Те се намират на 2500 километра югозападно от град Пърт.

Според изчисленията размерът на единия от обектите трябва да е около 24 м, а на другия - около 5 метра. Прихващането им австралийският премиер Тони Абът определи като "надеждно и потенциално важно".

"Това може да отнеме до 48 часа, но всичко зависи от това колко близо или далеч от обектите са корабите и другите съоръжения", обясни той.

Но районът е толкова отдалечен от Пърт, колкото е Лондон от Москва, което означава, че корабите ще се забавят, а самолетите ще могат да летят над него в ограничен период от време, преди да се върнат в базата, за да заредят. А водата прави заснетите изображения доста неясни, така че съществува голяма вероятност те да не са от малайзийския самолет.

Така или иначе, потенциалните отломки попадат в района, определен за търсене, и са следа, на която със сигурност трябва да се обърне внимание. А ако сред тези останки бъде открита черната кутия на самолета, това ще бъде ключът към разкриването на трагичния инцидент.

Вижте снимките, направени от австралийския сателит



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов