Избрани Новини

"Спартак" изпраща 50 състезателя по канадска борба на Държавното първенство

50 състезатели по канадска бора от благоевградския клуб „Спартак“ ще участват на Държавното първенство, което ще се състои между 21 и 23 април в Созопол

42-ма спортисти от клуба, предвождани от световния шампион, рекордьор на Гинес и многократен носител на титлата Спортист №1 на Благоевград Георги Гайдарджиев ще потеглят от областния център на Пиринско за първенството. 8 спортисти от Тутракан, също състезатели на клуб „Спартак“, ще се присъединят към основната група директно край морето. Към тях е другият изтъкнат спортист в този спорт – световният и европейски шампион Красимир Костадинов.

Държавното първенство по канадска борба за мъже, жени, юноши, младежи, девойки, хора с увреждания и ветерани ще вземат участие над 250 състезатели от цяла България. Надпревата ще се открие на 22 април в 12:00 часа с борбите на лява ръка, а ден по късно – на 23 април, от 9:30 часа ще се проведат битките на дясна ръка.

Освен Гайдарджиев и Костадинов в надпреварата ще участват най-силните състезатели на България, сред които са и други световните и европейски шампиони: Христо Делиджаков, Стоян Големанов, Виктор Балабанов, Цветан Гашевски, Димитър Юлев, Стефан Ленгаров и др.

Първенството е последна квалификация за оформяне състава на националния отбор, който ще представя България на Европейското първенство в Баку (Азербахджан) от 8 до 15 май 2014 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов