Избрани Новини

Нефтохимик заплаши БФС с напускане на първенството

Отборът тренира тази сутрин на маломерния терен с изкуствено покритие в "Изгрев"

Отборът на Нефтохимик може да напусне първенството в А група, ако Комисията по лицензиране не одобри стадиона в Несебър, където "шейховете" се стягат за домакинства във втората фаза. Това заяви изпълнителният директор на клуба Костадин Джамбазов пред БТА.

"Теренът на Черно море във Варна не е по-добър от този в Несебър, теренът на Локомотив (Пловдив) не е по-добър от този в Несебър, а пък теренът в Гоце Делчев е 16 класи под този в Несебър. Не мога да разбера как тези терени са получили одобрението на Комисията по лицензиране на стадионите и ще бъде истински скандал и парадокс, ако ние имаме проблем", заяви Джамбазов. Нефтохимик приемаше отборите в началото на есента на стадион "Лазур" в Бургас, но наемът се оказа непосилен за клуба. След това Сливен приюти отбора, но разстоянието до Бургас е 110 километра и то постоянно създава проблеми с организацията. "Несебър е на 30 километра от Бургас и е много по-удобен за всички - за нас като отбор и за нашите привърженици. Така реално сме си почти у дома. Ако БФС иска да помогне на отборите, не бива да ги лишава от публиката им и не бива да прилага двоен стандарт. Теренът в Несебър е подобрен, а стадионът отговаря на всички изисквания за сигурност. Има обособен сектор за гостуваща публика, а този сектор е с отделен вход и няма никакъв контакт с останалата част от трибуните. Резервните скамейки, ВИП-ложата и тунелът също са изолирани и няма как да се случи инцидент", каза още бившият защитник.

"Ако се подиграват с нас обаче, ние ще напуснем първенството. Нека комисията от БФС да даде реална оценка, а не да подхожда с предубеждения". Той благодари на кмета на Несебър Николай Димитров и на президента на местния клуб Георги Маринов, които ще отдават съоръжението срещу най-ниския възможен наем и гъвкава система за плащането му.

Нефтохимик е на последно място в "А" група и стартира участието си във втората половина като гости на Славия утре. Отборът тренира тази сутрин на терена с изкуствено покритие в "Изгрев" и заминава за София, където ще се настани в хотел "Хемус". В групата ще бъдат включени и новите попълнения, които бяха картотекирани в БФС. Особено обезпокоителен е фактът, че за пореден път "нафтата" ще излезе в официален мач без нито една тренировка на естествен терен през седмицата, което със сигурност дава предимстата во на домакините от столицата преди утрешния двубой.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов