Избрани Новини

ДИКOFF: "Бареков очевидно е хванат "по бели гащи"

Публицистът коментира излезлите снимки на луксозния имот на политика в "Драгалевци"

"Бареков очевидно е хванат "по бели гащи" - това заяви днес по Нова Телевизия водещият на предаването "ДИКOFF" Сашо Диков.

Той беше поканен да коментира скандала с откритите луксозни имоти на политика и доскорошен журналист Николай Бареков. Вчера бяха разпространени снимки на луксозната му вила на ул. "Лешникова гора" в столичния квартал "Драгалевци". Медии разкриха, че въпросната къща е собственост на фирма, закупена за близо 1 милион лева непосредствено преди сделката. Самата фирма е на служители на Бареков.

"Когато ти си тръгнал да ставаш министър-председател, трябва да свалиш всичко на масата. Това, което искаш от другите, би трябвало ти първо да го правиш. Тук Бареков очевидно е хванат "по бели гащи", защото наемът е най-малкото нещо", коментира Сашо Диков. "Далеч по-съмнителна е тази фирма с тези негови сътруднички", допълни той.

Диков отбеляза, че ако това се беше случило, например, в Германия, то би довело до незабавна проверка на "въпросните лица", с което иносказателно зададе въпроса защо Националната агенция за приходите мълчи по въпроса.

Самият Николай Бареков също е бил поканен в студиото на Нова телевизия, за да отговори на конкретни въпроси около скандала, но е отказал. Сашо Диков заяви, че ще му даде думата и в своето предаване, ако благоволи да гостува в него.
 
"Бареков обяви в две или три свои изказвания, че финансира сам дефилетата на партията си в провинцията. Той също така твърди, че е получавал заплата от 6000 лева от медията, в която работи. Никой не казва, че политиците трябва да са бедни. Въпросът е когато има очеизвадна манипулация, че не мирише на чисти ръце. По същата логика може и да са чисти парите, като са били изпрани преди това”, заяви от своя страна журналистът Полина Паунова, която също гостуваше на Ани Цолова и Виктор Николаев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов