Избрани Новини

ВМРО: Не е нужен майчин език, а икономическа перспектива

ДПС отново подгрява позатихналите проблеми с т.нар. майчин език. Алиосман Имамов предупреждава, че ДПС иска зъдължително изучаване на майчин език за децата от съответните етнически групи.
Според ВМРО проблемът сред хората от малцинствата не е непознаването на майчиния им език, а това, че не владеят официалния език в страната - българския. А само с грамотен български и след това с изучаване на други чужди езици, тези хора имат реален шанс за пълноценна реализация на пазара на труда, гласи позицията на ВМРО.
Хората в смесените райони се нуждаят не от задължителен майчин език, а от икономическа перспектива. И това един икономист като Алиосман Имамов би трябвало да знае добре. В противен случай една противоконституционна партия превръща тези хора в свой крепостен електорат.
Относно самия Алиосман Имамов, проблем с майчиния език няма, защото той е родом от Гоцеделчевския край, където майчиният език е преимуществено български, а населението е от българи мюсюлмани. Въпросът е защо преди всички избори ДПС повтаря една и съща мантра: майчин език на митингите, задължителен майчин език за учениците. Липсата на въображение у тези хора е притеснителна, е ироничният коментар на ВМРО.
Вместо въображение ДПС прилага упоритост. Преди последните избори пак бяха използвани същите теми. Явно те са решени постоянно да пробват. Ако някога стане, стане! Ако не стане този път, поне ще е стегнат допълнително електоратът за приближаващите избори, обобщава ВМРО.
Партията призовава парламентарните сили да се разграничат от новите искания на ДПС и заявява готовността си да протестира, ако поредната им игра с огъня бъде поставена на дневен ред.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов