Избрани Новини

Музиканти, свирили с Джон Лорд и Дани Миноуг, излизат на сцената на „Големите надежди”

Бенд, събрал едни от най-утвърдените инструменталисти у нас, застава до младите таланти

 Те са едни от най-известните и виртуозни български музиканти. Работили са и са свирили на една сцена със световни величия от Deep Purple, Pink Floyd, Iron Maiden, Апокалиптика, Дани Миноуг и много други. От 12 март, точно в 20.00 ч., най-големите ще се обединят в бенда на „Големите надежди”, за да застанат до най-малките музикални таланти.

 В състава на бенда зрителите ще видят имена като Венко Поромански (барабани), Иван Христов (пиано), братята Дарин и Васил Василеви (китара), Ивайло Звездомиров (бас-китара), Иван Боруджиев (саксофон), Мартин Ташев (тромпет), Константин Атасанов (тромбон) и чаровното дамско присъствие в лицето на квартет „Стрингс”. Неоспорими таланти, всеки един от тях може да се похвали с успешна кариера и още по-интересни истории с едни от най-големите имена в световната музика.

 Такъв е примерът с Дарин, Венко и Ивайло, които участват в проекти с основателя на Deep Purple - Джон Лорд. Дарин е свирил с него на концерти в България и Европа, а през 2012 г. е поканен от легендарния пианист да запише китарите за „First Movement – най-емблематичната част от "Concerto for Group and Orchestra" в Abbey Road Studios в Лондон, където застава до имена като Брус Дикинсън (Iron Maiden), Стив Морс (Deep Purple), Джо Бонамаса и Гай Прат (Pink Floyd). Дарин Василев е и

единственият български музикант, който записва в Abbey Road Studios и е избран от Джон Лорд измежду трима световно известни негови колеги.

 Честта да работи с Джон Лорд е имал и Венко Поромански (барабани), един от основателите на група „Те“. Свирил е на една сцена с имена като Симпъл Майндс, Дани Миноуг, Атомик Кийтън и музикантите от Инкогнито. Не само музиката, но и истинско приятелство го свързва с Гули Брием – барабаниста от Мецофорте, работил с Мадона, Маями Саундс, Машин и Бьорк. 

 Изключително любопитна е и историята на бас-китариста Ивайло Звездомиров. Един ден той получава изненадващо обаждане от световноизвестния музикант Майк Стърн, който го кани да организират общ уъркшоп. Той обаче решава, че някой си прави шега и затваря телефона. Налага се лично асистентката на Майк Стърн да се свърже с него, за да повярва на това, което се случва и да започне съвместната им работа.

 Накрая, но не на последно място – нежното попълнение в лицето на квартет „Стрингс“, подгрявали концерти на Apocalyptica, Boney M, Eruption, Kelly Family. Те са единственият квартет у нас, реализирал се с авторски проекти – два видеосингъла, едно EP издание, албум с 11 авторски парчета, множество самостоятелни концерти, участия на престижни събития и клубни гигове.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)