Избрани Новини

Кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищни директори?

Това попита депутатът от ГЕРБ - Даниела Савеклиева

Депутатът от ГЕРБ от Благоевградска област Даниела Савеклиева поиска министърът на образованието и науката Анелия Клисарова да бъде изслушана в парламента заради уволнението на директора на училището в село Долно Дряново - Асим Адемов. „От ГЕРБ очакваме незабавно министърът да предостави пълна информация за уволнението на директора на училището в село Долно Дряново. Силно сме обезпокоени от данните, че Адемов е уволнен само и единствено защото не подкрепя ДПС”, заяви от парламентарната трибуна Даниела Савеклиева. Тя уточни още, че Адемов е бил привикан в кабинета на началника на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Огнян Соколов, който е назначен от ДПС. Там Соколов е признал, че има политическа поръчка от най-високо ниво да го уволни, ако не напусне доброволно.
”След уволнението депутатът от ДПС Ахмед Башев нарича Асим Адемов острието на ГЕРБ в Гърмен, и заплашил, че той кадрува в общините Гърмен, Сатовча, Якоруда, Белица и Гоце Делчев и че предстоят нови уволнения – нарочени са още директорите на училищата в Рибново, Дебрен, Горно Дряново, Хвостяне”, заяви Савеклиева в парламента и настоя министър Клисарова да бъде извикана незабавно в Народното събрание, цитирана от „Фокус”.
Очакваме отговор на следните въпроси: Кой е Ахмед Башев от ДПС, че да уволнява училищни директори? Защо министърът позволява на депутати като Башев от ДПС да се саморазправят с директори на училища? Какви мерки ще предприеме към шефа на инспектората в Благоевград, който изпълнява политически поръчки? Защо не спази обещанието си, че няма да допуска политически чистки в образованието? Ще спрат ли и кога политическите уволнения на директори на училища?
Заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов заяви, че Анелия Клисарова не е в България в момента.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)