Избрани Новини

Дребосъците от "Ян Бибиян" цял ден посрещаха гости

Малчуганите от детска градина “ Ян Бибиян “ в град Симитли посрещнаха много гости с песни, стихчета, танци и цветя

Визитата с учебна цел бе от страна на  инспектора от РИО – Благоевград Камелия Тодорова, старши експерт по предучилищно възпитание,  заместник - кмета на община Симитли по „Хуманитарни и социални дейности” Евгения Георгиева, Ваня Узунова - главен специалист по образование в община Симитли, директорите и учители от останалите детските заведения в общината, информират от пресцентъра на Симитли.

Гостите наблюдаваха открита педагогическа ситуация в подготвителна група, с учител Виктория Янчева. Темата на урока бе “ Моите права “. Чрез използване на съвременни методи на образование – презентации на интерактивна дъска, гатанки, стихчета и игри , децата се запознаха с основните понятия – право, отговорности, екип, здравословен начин на живот, здравословна храна и взаимопомощ. По този начин с лекота и забавно бяха постигнати целите на урока – какви са правата, но и отговорностите на децата, кога трябва да се проявява грижа, доброжелателност, разбиране и защо е е необходимо сътрудничеството между малчуганите и връстниците им, а и с учителите.

След занятието инспектор Камелия Тодорова от Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград постави висока оценка за работата на младата учителка и за целия колектив.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)