Студенти от 5 континента превръщат АУБ в мини-карта на света

В рамките на 6 дни университетът се превръща в мини-карта на света, където представители от 5 континента ще се забавляват и преоткриват по време на разнообразните събития, включени в Международната седмица.

Едно от най-атрактивните събития по време на седмицата е Кулинарният фестивал. Вкусни гозби от екзотични държави примамват сетивата, а кулинарите-студенти се радват да покажат на посетителите вкусотии от родните си места. Тази година на фестивала ще бъдат изложени ястия от 19 държави, сред които Холандия, Бразилия, Монголия, Грузия, Украйна, Русия и САЩ.

Американският университет в България е едно от малкото места в света, където се обучават студенти от 40 страни. Те живеят и учат заедно, споделят грижите и мечтите си. Времето, прекарано заедно в студентските общежития, им дава възможност да се опознаят и да разберат, че младите хора по цял свят споделят едни и същи стремежи и желания.

Международната седмица се провежда за четиринадесета поредна година в АУБ, а по време на седмицата благоевградската общност ще има възможност да научи повече за културните особености на страните, представени в университета. Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен