Избрани Новини

АУБ следва модела на работа на ООН по време на тридневна конференция

„Кризата в Египет” и „Справяне с бедността и глада” са двете теми, които ще дискутират студентите по време на тридневната конференция

Тридневна конференция, следваща модела на работа на ООН, ще събере на едно място близо 60 студенти, половината от които идват от различни университети – Чехия, Русия, Украйна, Босна и др. Откриването ще бъде в петък от 18:00ч. в аудитория „Андрей Делчев”, академичен център „Балкански”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ, Благоевград.

Студентите ще представляват страни-членки на ООН и ще предлагат различни решения за двата проблема. Накрая, участниците ще приемат становище, в което ще бъдат включени най-добрите предложения, информират от висшето учебно заведение.

В последния ден от конференцията ще бъдат обявени и най-добре представилите се делегати по време на симулацията. Победителите ще бъдат наградени с безплатно участие в подобни конференци в Рим и Белград.

Събитието се организира от клуба Model United Nations към Американския университет в България. Конференцията представлява академична симулация на работата на ООН, която цели да информира участниците относно наболели събития, да ги научи на ефективна комуникация, мултикултурен диалог и дипломация. По време на симулацията те ще влязат в ролята на дипломати; ще дебатират, ще преговарят и ще се консултират, за да достигнат до единодушие по въпроси, засягащи световни проблеми.

Следвайки най-добрите практики на образованието в американски стил liberal arts, АУБ дава на своите студенти възможност да участват в разнообразни извънучебни дейности, като: студентското правителство, клубове по интереси, спортни занимания, медии, театрални постановки, мюзикъли, конференции, или проекти в полза на обществото. По този начин АУБ прави 4-те години обучение незабравими за своите студенти, идващи от близо 40 държави.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов