Избрани Новини

Сандански получава 830 000 лева за развитието си

Проектът с най-голям бюджет е „ Рехабилитация на ЦДГ № 4 „Радост” на стойност 300 хил. лева

Община Сандански ще получи през 2014 г.  830 000 лв. от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” за свои приоритетни проекти за благоустройство и осигуряване на заетост.

Това става факт  след проведено заседание на МС, на което беше прието Постановление за одобряване на списъка на одобрените проекти/програми, отговорните за тяхното изпълнение общини и министерства и разпределението на целевите средства по Публичната инвестиционна програма.

Финансовият ресурс предвиден за община Сандански е разпределен за изпълнението на 5 проекта в областта на благоустройството (паркова среда и улична инфраструктура), за транспортна инфраструктура (общински пътища), за социална инфраструктура – в това число за детска градина и дневен център, информират от пресцентъра на общината.

С реализацията на проектите ще се постигне икономически растеж, устойчиво развитие на регионите, повишаване на конкурентоспособността на икономиката и създаване на възможност за генериране на заетост и доходи

Проектът с най-голям бюджет е „ Рехабилитация на ЦДГ № 4 „Радост” на стойност 300 хил. лева. Ще бъдат  извършени мащабни ремонтни дейности за подобряване на техническите и функционални характеристика на сградата и околните пространства, за повишаване на енергийната ефективност и  газифицирането.

Вторият проект е „Реконструкция на изкуствено езеро с лодки в градския парк на Сандански” на стойност 250 хил. лева. Предвижда ремонтни дейности по хидроизолиране на дъно и стени и ремонт на преливник. На втора фаза ще бъде осъществена реконструкция на пристана за лодки, реконструкция на лятната сцена и подобряване на околното пространство около изкуственото езеро.Тъй като Градския парк на град Сандански е паметник на световното градинарско и парково изкуство и е един от най-забележителните в национален план паркови обекти, проекта ще има голям национален ефект, дори и международен.

Друг голям проект на стойност 140 хил. лева е „Реконструкция на вътрешна улична мрежа в село Ново Делчево и село Дамяница. За първа фаза на проекта тази година се предвижда изкърпване и преасфалтиране на улична мрежа в селата Ново Делчево и Дамяница – основните улици по които се осъществява обходен трафик във връзка със строителството на АМ Струма. Във втора фаза ще бъдат ремонтирани и основните и второстепенни улици на селата. Реализацията на този проект ще допринесе за подобряване на транспортната инфраструктура на местно и национално ниво.

По проект за 70 хил. лв „ Рехабилитация на общинска пътна мрежа” през фаза 1 ще бъде извършена рехабилитация на Общински път Спатово – Мелник, Спатово – Склаве с дължина 1, 6 км. За втората фаза ще бъде ремонтиран пътя Спатово – Левуново с дължина 1, 4 км и участък от общинския път с дължина 350 м . Чрез него ще се подобри състоянието на транспортната инфраструктура и ще се създадат предпоставки за по-добро социално – икономическо развитие.

В социалната сфера през 2014 г. в еднофазен проект „Рехабилитация и модернизация на Дневен център за възрастни с ментални увреждания в село Ласкарево, община Сандански” ще бъдат извършени ремонтни и строителни дейности за подобряване на техническите и функционални характеристики на сградата и околните пространства. Проектът ще допринесе за подобряване на качеството на живот на гражданите и ще подобри социалните услуги.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов