Избрани Новини

Стотици от цяла България на крак за най-големия протест срещу мюфтийството

Протестът започва в 9 часа пред паметника на Съединението в Пловдив

Стотици футболни фенове от цялата страна ще протестират в Пловдив утре сутрин. В Окръжен съд започва делото на Главно мюфтийство срещу община Пловдив. Мюсюлманите претендират за четири имота в града – Чифте баня, турските гробища, паркинга на съда и парцел с къщи при Водната палата.

Привърженици на най-големите футболни отбори у нас отправиха призив да се съберат, за да защитят общинските имоти.

Фенските фракции в Локо (Пд), обединени под името "Лаута Арми", отправиха апел към всички свои съмишленици да дойдат утре сутринта пред паметника на Съединението. Там в 9,00 часа започва протестът на привържениците срещу мюфтийството.

За целта от агитката на Локо направиха специален монтаж на снимка на паметника, за да призовават своите колеги.

Plovdivutre.bg публикува и текста за въпросното събитие без редакторска намеса:

Братя, трябва да въстанем всички заедно в една непобедима армия... за БЪЛГАРИЯ!

Дошло е време да загърбим нашите противоречия, както и нашите клубни, политически и човешки вражди, за да можем да помогнем на България. Намериха се институции и болни мозъци, които искат да реставрират османската власт в България отхвърлена с цената на столетни борби, кръвопролитни войни и хиляди жертви.

В България са заведени повече от 80 дела от страна на Главното мюфтийство с абсурдни претенции за получаване на държавни и обществени сгради, и други имоти, земи, гори. Това е грубо посегателство върху историческата памет на нашия народ, върху нашата национална съвест и достойнство.

Намериха се и продажни магистрати, които вече подариха старата джамия в Карлово на Главното мюфтийство, което ще я открива отново като действащ мюсюлмански храм.

От полицията съобщиха, че утре в града се очаква временно затруднение на движението. От 9.30 часа до 11.30 часа е възможно да бъде спряно движението по бул. "Шести септември" в отсечката между бул. "Руски" и бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" заради организирани протестни действия. Автомобилният поток ще се пренасочва от полицейски служители по обходни маршрути.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов