Избрани Новини

Кметът: Битката с Мюфтийството за баня "Старинна" продължава!

Мисия Пловдив

19-11-2013, 12:35

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

С нови тротоари, осветление и много зеленина ще се сдобие районът около банята

Общината продължава да защитава в съда правата си за собствеността на баня "Старинна". Делото е насрочено за февруари. Това обяви кметът Иван Тотев при стартирането на проект за облагородяване на района около емблематичната за Пловдив сграда.

Администрацията оспорва искането от страна на Главно мюфтийство за връщане на собствеността на архитектурните паметници баня "Старинна", турските гробища и Ташкюпрю джамия. Това обаче няма да попречи на бъдещите инвестиции на общината, увери Тотев. Лично той направи днес символичната първа копка заедно със заместника си по културни дейности Стефан Стоянов и кмета на район "Централен" Райна Петрова.

С нови тротоари, осветление и много зеленина ще бъде облагороден районът около банята. Ще бъдат преустроени и подстъпите към подлеза. Предвижда се реконструкция на тротоарите и поставянето на художествено осветление като това на Джумая Джамия. Проектът е на стойност 50 000 лева. През следващата година община Пловдив предвижда и отпускането на 60 000 лева за ремонт на покрива на банята, която в момента се използва като Център за съвременно изкуство.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов