Избрани Новини

Запалиха къщата на Брендо в Свети Влас

Опит за сплашване е версията, по която работи МВР

Луксозната хасиенда на кокаиновия крал Ивелин Банев - Брендо лумна в пламъци в курорта Свети Влас. Огънят тръгнал късно вечерта от две различни места в имота, като е използвана запалителна течност, научи burgas.utre.bg от полицейски източници.

Съседи и пожарната обаче са успяли да реагират навреме и са спасили по-голямата част от имушеството. Опажарена е единствено лявата половина на къщата. Огънят е тръгнал от всекидневната на първия етаж, чийто френски витрини са изпочупени от бутилка със запалителна течност. Изгоряло е цялото обзавеждане, засегнат е коридорът и съседната стая. Вторият етаж също е опожарен и с натрошени стъкла от високата температура. Там се намират спалните на подземния бос. Откритите бутилки със запалителна течност изключват всички възможности за битов инцидент или неизправни електроуреди, категорични са разследващите. На сградата са нанесени материални щети, няма пострадали хора. По това време вътре е нямало никой.  В момента прозорците на къщата са облепени с найлони. „Добре, че нямаше вятър, защото една искра бе достатъчна да пламнат съседните къщи и близката гора", коментираха жители на тузарското вилно селище. Други пък не видяли вечерта пожара, но сутринта минали да видят в какво състояние след огъня е имотът. Официално по документи къщата се води на други хора. Обществена тайна е обаче, че именно Брендо стои зад нея.

Основната версия, по която работи МВР, е умишлено опожаряване за сплашване. Съседи разказват, че през летните месеци, пред хасиендата паркирали предимно автомобили със софийска регистрация, но до момента никой не е засичал познат от фамилията Баневи. Хасиендата се намира в отдалечен и тих район в местността „Инцараки”, където рядко минават коли. Имотът представлява нова голяма двуетажна къща с подземни гаражи и половин декар двор. Една част от къщата е облепена със скъп камък и дървени скари. Преди две години имотът е обявен за продажба в български и руски сайтове. Цената, която искат брокерите е 180 000 евро. Зад въпросния имот има още една постройка “близнак”. Тя все още не се продава.

През лятото на 2013 година Ивелин Банев- Брендо отнесе 20 години затвор от съд в Италия за трафик на кокаин. Съдът в Милано му наложи присъдата, след като го призна за виновен като ръководител на международна група, която внасяла кокаин от Южна Америка в Европа. Срещу бившият състезател по борба има висящи дела в Румъния и Швейцария. През последната година Евелин Банев се превърна в един от най-често посочваните криминални авторитети. На 5 март миналата година 10-годишната дъщеря на Брендо, Лара, бе отвлечена от похитители. Тя бе освободена след 47 дни в плен. Детето все още е в психологически шок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)