Избрани Новини

Директорът на художествената галерия представя изложбата „Графика, рисунка”

Иван Милушев ще представи днес, от 18:00 часа в Арт салона на Радио Благоевград изложбата „Графика, рисунка”

В експозицията са включени непоказвани до този момент картини с перо и туш. Интересен акцент в нея са графичните илюстрации по произведения на Джефри Чосър, Джовани Бокачо, Еразъм Ротердамски, които художникът е създал. Иван Милушев ще бъде подкрепен и от галериста Иво Масларски, с когото ще представят библиофилския албум „Кентърбърийски разкази”, „Декамерон”, „Възхвала на глупостта”.

Директорът на Общинската художествена галерия Иван Милушев има 36 самостоятелни изложби, експонирани в Германия, Франция, Италия, Англия, Македония и България. Представителните изложби, в които е участвал със свои платна, са показвани в Унгария, Полша, Русия, Чехия, Сирия и Ливан. Негови творби обогатяват фондовете на Националната художествена галерия и Вашингтонската конгресна библиотека, информират от пресцентъра.

Иван Милушев е бил председател на Съюза на българските художници в Благоевград и на дружество „Македония-арт“. Преподавател  е и изобразително изкуство в Югозападен университет „Неофит Рилски“.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден