Избрани Новини

За 7 минути изкупиха картините от изложбата на Локо (СНИМКИ)

Спорт

19-12-2013, 22:09

Снимка:

lokomotivpd.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Коко Динев също се включи в инициативата на фенклуба

Само 7 минути бяха необходими, за да се изкупят всички картини от голямата благотворителна изложба, която бе открита тази вечер в галерия U P. A. R. K. на улица "Отец Паисий" 24 в Пловдив. Организатори на събитието са фенклубът на Локомотив (Пд) и сдружение Бъдеще за Локомотив.

25 от най-изтъкнатите пловдивски творци дариха свои произведения, а всички средства от продажбата ще отидат за подпомагане на детско-юношеската школа на черно-белите.

Изложбата бе открита точно в 19,26 часа, като съвпадението с годината на основаването на Локомотив естествено не бе случайно.

Уникален перформънс на събитието направи собственикът на галерията Кольо Карамфилов. Той бе облечен с черна фланела, но с четка и бяла боя я превърна в традиционното райе от екипа на любимия клуб.

За изрисуването на гърба помогна проф. Румен Жеков, а честта да оформи №8 се падна на легендата на черно-белите и помощник-треньор в момента Христо Колев – Бащата.

Сред гостите на събитието бе Миа Божилова, дъщеря на Георги Божилов – Слона. На един от най-големите български художници принаджели репликата „Черно-бялото райе се надява не на тялото, а на душата”.

Въпреки че не присъстваше на изложбата, към инициативата на Сдружение Бъдеще за Локомотив се включи и собственикът на клуба Константин Динев, който също закупи картина.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)