Избрани Новини

Борисов: С Първанов шега не бива!

Политика

24-01-2014, 09:50

Автор:

Румяна Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алгафари: БСП изхвърля канибалски различните

Нидал Алгафари: Станишев водеше Орешарски като мечка на панаир

Целият период на управление на правителството на Орешарски е в предизборна кампания

Г-н Орешарски, кога ще отворят пътя Кърджали-Подкова

Цачева към управляващите: Не губете времето на България!

Управляващите се страхуват от задължително гласуване?

Борисов: БСП и ДПС не могат да накарат депутатите си да работят

Борисов: След новия Изборен кодекс вече няма нужда от избори!

Борисов: Управляващите поставят България в безпрецедентна изолация

Червена мечешка услуга

Каузата за левицата – загубена, Станишев в паника

Кюстендилски кьорфишек - комплот от една слива

Ще изпуши ли главата на Орешарски?

"Орешарски" - управление чрез трупане на дългове

Георги Първанов: Хайде да разтревожим левицата!

Първанов: Предатели са тези, които подмениха вота на избирателите (Видео)

Алгафари: Хвърлиха в очите на хората псевдообещания

БСП е все едно, както дявол чете евангелие

БСП е все едно, както дявол чете евангелие! Когато сериозните имена в една партия си обявяват война като в АБВ, това е типичен пример за разцепление. Когато сблъсъкът стане на върха е страшно. Когато президентът се кара с бившия премиер и сегашен лидер на партията и когато сегашният външен министър заклеймява бившия, значи, че в тази партия има истинско разцепление.
Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин" по бТВ.

Според Борисов Първанов е опасен играч за ГЕРБ и с него шега не бива, защото го оценява като противник.

АБВ е заплаха за нас. Първанов е опасен играч и силен противник, с него шега не бива, каза Борисов. Той заяви, че е обнадежден от появява на ново движение, но категорично отрече вероятността за коалиция с него.

Ако кажа, че една формация като АБВ, в която участват президент, външен и вътрешен министър на Станишев, не е заплаха за ГЕРБ, няма да е правилно, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Относно „Реформаторския блок" Борисов отговори: „Имаме обща цел - свалянето на правителството. Единственият ни шанс е ние, всички останали партии да имаме три пъти повече гласове от БСП и ДПС. Само тогава имаме шанс да падне правителството”. Той се обърна към реформаторите с ирония: "Докато бях контузен, искам да им кажа, че по-важно от патерицата няма".

Мразя да ми поставят условия. Особено партии, които преди 6 месеца имаха 3%. сега и 7%, пак не обичам да ми поставят условия. Ако дойдат и ми кажат - ние имаме 3%, вие - 33%, елате да ни подкрепите, бих отишъл, категоричен е той.

Аз си говоря по телефона с всички - С Меглена Кунева, със Сугарев, Атанас Атанасов, Йордан Соколов, Евгени Михайлов и т.н. Това ми е работата. Един политик трябва да си говори с останалите партии. Аз бих станал патерица на всеки от тях и не ме е срам да го кажа. Ако нямаш патерица, ще паднеш, ще лежиш, сподели още Бойко Борисов.

Когато г-н Петков ми се обади, каза, че има американски инвеститори, дойдоха 5-6 човека, които искат да купят от държавата, от НЕК лиценз. Искаха да знаят какво мисли опозицията по въпроса. Спряхме АЕЦ „Белене", защото държавата няма пари да го прави и може да си даде банкова гаранция, същото съм казал и на американците, категоричен е Борисов.
По думите му, ако държавата няма пари, ако държавата няма ангажимент да изкупува тока, ако не се задължава не се задължава със своята електроразпределителна и преносна система, при дълг близо 2 млрд. на БЕХ и НЕК, няма лошо да бъде продаден, ако има такъв частен инвеститор, за лиценза и проекта, допълни той.

Това правителство няма да прави „Белене”, за радост, просто лъже обществото. Заради Станишев, Орешарски и компания, българският данъкоплатец похарчи близо 14 млн. лв. за референдум, изтъкна лидерът на ГЕРБ.
„Белене” е провален проект, както много други. Изключително корупционна сделка и е крайно време вече да има решения на разследванията, които вървят от години, от прокуратурата, подчерта Борисов.

Не се съюзявам с никой, има инвеститори, които са искали да разговарят с мен, аз съм ги поканил, казали са си мнението, аз съм им казал - идете и се разберете с управляващите, от нас не зависи нищо. Това трябва да мине в Министерски съвет, да бъде дебатирано в парламента, убеден е Борисов.

Според бившия премиер, когато е зависило от ГЕРБ и от него, проектът е бил спрян. Той е скъп и държавата не може да си позволи да го строи. Няма да подкрепим БСП, ще подкрепим 2 млрд. лв. дълг, които висят на всички. Този дълг няма да се изпари, кое е ценно в момента на „Белене”, след цялата му корупционна практика досега, че имаме издаден лиценз от Европейския комисия за строителство на Атомна централа, аргументира се лидерът на ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов