Избрани Новини

2191 бебета отчете на Бабинден МБАЛ "Св.Иван Рилски"

Стара Загора Лайф

21-01-2014, 22:08

Снимка:

Стоян Стратиев

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес празнуваме Бабинден

Отбелязваме Бабинден

Орисаха малката Сиана /снимки/

Сапунът се плъзна леко в МБАЛ "Св.Иван Рилски"-Ст.Загора

За шести пореден път лекарите и здравните работници от МБАЛ "Св.Иван Рилски"-Стара Загора празнуваха заслужено на 21 януари - Бабинден.
В Деня на родилната помощ началникът на АГ-отделение в болницата д-р Калина Пиперкова и доайенът на акушер-гинеколозите в Стара Загора д-р Атам Саркисян получиха специалните поздравления от директора на РЗОК-Стара Загора д-р Славка Йорданова и директора на РЗИ д-р Елена Канева.

Сапунът се плъзна леко от ръцете на д-р Пиперкова и на д-р Саркисят при изпълнение на традиционния за Бабинден ритуал с измиването на ръцете на лекарите. Поля им младата родилка Анна, която предната нощ е родила момченце с тегло 4,020 кг. на име Захари. Лекото плъзване на сапуна винаги е съпроводено с пожелание така леко да се раждат всички бебета. С гореща благодарност за професионализма и уроците се обърна екипът на отделението към д-р Атам Саркисян, който тази година отбелязва 50 години лекарска работа.

От откриването на МБАЛ "Св.Иван Рилски" до днес в Стара Загора са се родили общо 2191 бебета. През 2013 г. броят им е бил 456, а за първите 21 дни от началото на годината в болницата са се родили 28 бебета, което е добро начало, отбеляза д-р Пиперкова.
Екипът на АГ-отделение получи специален поздрав и от собственика на болницата, инж.Дечко Колев и неговото семейство. Поздравителни адреси до АГ-екипа на МБАЛ "Св.Иван Рилски" изпратиха още кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, както и от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)