Избрани Новини

Орисаха малката Сиана /снимки/

Кметът връчи Акта за раждане на Бебе на годината 2014

На церемония днес в АГ клиниката на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД - Университетска министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ориса Бебе на годината- старозагорката Сиана Мирославова Петкова.

Тя се роди в АГ клиниката в 00,01 часа навръх Нова година. На тържеството в навечерието на Бабинден момиченцето бе отрупано с подаръци. Министър Андреева връчи на детето и сребърния медальон, символ на кампанията за бебе на годината.

"Орисвам те да бъдеш смела. Ако живееш така, че да подаряваш на другите светлина - ще вървиш по най-прекия път към любовта, която аз ти желая от сърце", с тези думи министър Андреева ориса малката Сиана.

Както повелява традицията майката на бебе на годината изми ръцете на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, както и на екипа на АГ клиниката, помогнал при раждането - д-р Ина Цонева и акушерката Магдалина Митева.

Отпечатък от крачето на бебе Сиана бе дарен на Родилното отделение.

С пожелания за здраве изпълнителният директор на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД - Университетска проф. д-р Петрана  Чакърова дари на родителите на малката красавица Силвия и Мирослав Петкови детско столче за автомобил от името на ръководството на болницата. Бебе на годината получи още множество дарове, включително от областния управител Живка Аладжова и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

„През изминалата 2013 г. са родени 179 деца повече всравнение с предходната година”, отчете с гордост доц. Миролюба Тодорова, директор на АГ клиниката към старозагорската болница. Тя самата получи статуетка от организаторите на конкурса "Бебе на годината".

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров връчи Акта за раждане на родителите на Бебе на годината 2014 – Сиана Мирославова Петкова. Той изрази радостта си, че първото бебе на годината е родено в Стара Загора и благодари на екипа от АГ клиниката, начело с на д-р Цонева. Живко Тодоров пожела на Сиана да расте здрава и умна и подари сгъваема бебешка люлка, златен медалион с лика на Богородица и комплект за рисуване на сестричката на бебето. 

Кампанията"Бебе на годината" се организира за 26 пореден път. Със 179 повече са родените бебета в старозагорската болница през 2013 година, в сравнение с предходната.

Добър знак е, че първото бебе е момиченце, знак за една плодородна и мирна година,  коментира д-р Миролюба Тодорова, ръководител на АГ клиниката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов