Избрани Новини

Банско и Египет в културен обмен

Посланичката на Египет в България Манал Йехия Елшинауи посети града под Тодорка във връзка с програмата за културен обмен, по инициативата на Фондация „Малък Зограф”.

Обменът ще се състои в посещение на ученичка от Египет с таланти в сферата на изобразителното изкуство заедно със семейството й за седмица в планинския град.

Нейно Превъзходителство посети Зимната столица на Балканите, за да се запознае с домакините от Банско и да види при какви условия ще бъдат настанени сънародниците й, в края на месец март 2014г. Посланик Елшинауи отбеляза, че винаги с удоволствие посещава курортния град, съобщават от Банско .

Талантливото момиче-домакин от Банско, на име Ани, със своето семейство ще върнат визитата на представителите на страната на древните фараони през месец май тази година

Фондацията „Малък Зограф” е организатор на Световен конкурс за детска рисунка, който се очаква да се проведе за втора поредна година в Банско. Предвижда се в рамките на конкурса през 2014г. да има „Ден на Египет”. Ще бъдат представени египетско народно творчество, фолклорна музика и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов