Избрани Новини

Скандална корупция в митниците

Събират пари от името на Станишев

„Веднага след изборите имаше определени хора, които обикаляха и събираха пари от името на Станишев. Става въпрос за човек на име Хари. Той се представя от името на партията и обещава да назначи определени хора срещу пари. Някои стават, други - не”.  Това заяви в студиото на Нова телевизия Петър Якимов от Легия "Антимафия". 

В предаването Якимов говори, че политическа централа се е намесила в назначения в митниците, като представи и писма, уличаващи в политическа корупция, контрабанда, трафик на наркотици, хора и пари. Според него, парите се искат за „придвижване на документите за назначение” и са от порядъка на 4-5000 лева. Самото назначение става, когато се уточни какви суми ще постъпват при тези посредниците.

„През 2006-а година имаше скандал с назначения от Тройната коалиция. В момента е абсолютно същото”, заяви представителят на „Антимафия”. Парите отиват към определени хора, не мога да твърдя че влизат в партии, нямам доказателства, твърди Якимов. Той е изчислил, че се акумулира сума до 500 000 лева от контрабанда към тези неизвестни хора.

Якимов заяви също, че лично е присъствал на срещи с посредници и кандидат-митничари и е чул всичко с ушите си. Той потвърди, че има хора, които са готови да дадат свидетелски показания, но само пред съда, ако се започне разследване по изнесените данни.

„Нямам конкретна информация за броя назначени. Аз съм присъствал на договарянията в кафетата, в които се случваха. Мога да го докажа пред съда. Искам ясно да кажа, че не защитаваме абсолютно никого. Имаме хора, които са готови да дадат показания, но само пред съда. Господин Станишев е наясно с лицето Хари. Това е престъпление, но три месеца не е сигнализирал на прокуратурата", категоричен бе той.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)