Избрани Новини

Три училища в Пиринско с нови директори

Три училища на територията на РИО Благоевград от днес са с нови директори

Начело на професионална гимназия по текстил и облекло в Благоевград застава Кирилка Павлова, а училището в село Блатска, община Хаджидимово и гимназия „П. Яворов” в Петрич ще се ръководят от Юсеин Гърбев и Анка Янчева.

Нов конкурс за директор ще бъде проведен в Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в Банско. Там липсваше желаещ да седне на директорския стол след като временно изпълняващия длъжността Лиляна Тодева е в майчинство, а я замества Даниела Касапинова, предаде е-79.

Всички останали 8 кандидати явили се на конкурса за директори попълваха тест, след който се явиха и на интервю. Само един отпадна по време на теста. Временно изпълняващите длъжността директор в училището в село Блатска и гимназията в Петрич са и новите директори на учебните заведения, след като спечелиха конкурса.

„За професионалната гимназия по текстил и облекло се явиха 5 кандидати. Най-успешно се представи Кирилка Павлова, която и в момента работи в училището. Временно изпълняващата длъжността Димитрина Иванова е класирана на второ място”, каза Васко Павлов, началник отдел "Инспектиране и организационно - методическа дейност". 

Предстои началникът на Регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов да назначи директорите спечелили конкурсите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов